ZP Hibridi

Institut za kukuruz „Zemun Polje“ jedna je od vodećih naučno-istraživačkih ustanova u regionu, koja se bavi stvaranjem, proizvodnjom i uvođenjem novih visokoprinosnih, kvalitetnih hibrida kukuruza, kao i sorti soje i pšenice za različite agroekološke uslove gajenja, te različite potrebe i namjene.

Veliki broj poznatih i kod proizvođača odomaćenih hibrida, kao i hibridi nove generacije, koji su izuzetno visokoprinosni i adapribilni na savremene izazove u proizvodnji, već 20 godina u kontinuitetu zadovoljavaju potrebe velikih ratara i farmera, kao i manjih proizvođača širom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Pri tome, liderska pozicija Instituta za kukuruz „Zemun polje“ na domaćem tržištu je neosporna, što godinama unazad potvrđuju relevantne brojke o distribuiranim količinama sjemena, velikom broju partnerskih subjekata, koji na terenu vrše direktnu prodaju sjemena, te u konačnom proizvodne površine zasijane „ZP Hibridima“.

Istovremeno, značajan broj ogleda u proizvodnji kukuruza, koji se uspješno organizuju u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, te brojnim zavodima i institutima u FBiH, uz stalno dostupnu stručnu savjetodavnu podršku „Instituta“ i kompanije „Rapić“, dodatno doprinose relevantnosti posmatrane selekcijske kuće i potvrđuju slogan „Prinos za ponos“.

Za više informacija o tehnologiji gajenja, specifičnostima hibrida i mogućnostima nabavke sjemena, obratite se našim stručnim savjetnicima:

Stručno savjetovanje
dr Dragiša Lopandić
Institut za kukuruz „Zemun polje“
065/643-020

dipl. ing. poljoprivrede
Branko Popović

„Rapić“ d.o.o.
066/665-728

Veljko Janjanin
„Rapić“ d.o.o.
065/517-753.